Reabilitat și modernizat, Parcul Mitropoliei a fost redat târgoviștenilor chiar de Zilele Cetății!

0
99

Parcul Mitropoliei, parcul central al orașului, a fost inaugurat, iar evenimentul a avut loc în ultima zi de sărbătoare… a ,,Zilelor Cetății Târgoviște’’! Acesta a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, fiind transformat într-un  ,,parc nou şi modern’’, după cum a declarat primarul orașului, Cristian Stan.

La conferinţa de presă susţinută de primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan au participat preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga, parlamentarii PSD Dâmboviţa, Carmen Holban şi Ionuţ Vulpescu, consilieri locali şi judeţeni.

,,O investiţie mult aşteptată de târgovişteni, Parcul Mitropoliei a fost redeschis încă de aseară, când foarte mulţi oameni s-au plimbat prin acest parc. Este o investiţie prin care s-au schimbat integral pavimentele. De asemenea s-au schimbat băncile, s-a gazonat, s-a schimbat locul de joacă, s-a refăcut iluminatul public, adică au fost refăcute toate acele lucruri de natură să facă din Parcul Mitropoliei un parc nou şi modern.

Singurele lucrări pe care le avem de finalizat vizează o parte a ruinelor, pentru că deja Paraclisul este finalizat, pentru că există un singur producător de cărămidă de restaurare în România şi nu am reuşit să obţinem materialul mai devreme, dar deschiderea parcului s-a putut face pentru că partea aceea în care încă se lucrează este o zonă izolată. Mă bucur că reuşim iată să redăm centrului municipiului Târgovişte din nou strălucirea de altă dată în contextul în care în ultimii ani au fost investiţii serioase pe această zonă…

Să ne aducem aminte că am început Piaţa Mihai Viteazul în urmă cu aproximativ 4 ani, am continuat cu Piaţa Tricolorului, cu Piaţa Revoluţiei şi acum cu Parcul Mitropoliei… şi reprezintă numai prima parte a demersului investiţional pe care îl realizăm pentru a face din municipiul Târgovişte un oraş modern şi spun asta în contextul în care trama stradală a municipului Târgovişte va intra în reabilitare şi modernizare, B-ul Mircea cel Bătrân, spre exemplu, urmează să fie reabilitat în cadrul proiectului de modernizare a transportului  public local.

De asemenea B-ul Regele Carol va intra în reabilitare şi am depus la acest moment, dar vom vedea,  pe Compania Naţională de Investiţii, poate vom reuşi pe Programul Anghel Saligny… şi B-ul Libertăţii, B-ul Independenţei şi de asemenea Calea Domnească şi am cam finaliza ceea ce înseamnă lucrări importante pe aceste artere rutiere foarte circulate din municipiul Târgovişte. Cred că este un loc foarte frumos, un loc cu foarte multă verdeaţă şi sper să şi păstrăm ceea ce avem, iar lucrul acesta este foarte important.

Depinde foarte mult ca ceea ce am realizat să arate aşa şi peste un an şi peste doi şi peste cinci ani, pentru că nu vor exista resurse financiare să putem interveni foarte curând în această zonă. Pe aceste zone sunt investiţii care nu au mai fost făcute de peste 30 de ani, dacă nu mai bine şi lucrul acesta se vedea. Era nevoie de această intervenţie ”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here