Vaccinarea gratuită anti-HPV se extinde și la fetele de până la 18 ani! Meritul aparține ministrului Sănătății Ioana Mihăilă!

0
58

Deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga salută decizia  ministrului Sănătații, Ioana Mihăilă de a extinde vaccinarea gratuită anti-HPV și la fetele de până la 18 ani. Până acum, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidență și mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, provocată în proporție de 99% de infecția cu HPV. Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin. Fetele de peste 14 ani pot să recupereze schema de vaccinare la care nu au avut acces la momentul potrivit.

Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here