Claudia Gilia, președinte OFSD: PNL a transformat „România Educată” – în „România disperării”!

0
216

,,În 11 zile ar trebui să înceapă școală, însă nimeni nu știe cu precizie cum va începe noul an școlar și în ce condiții’’! Este semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Gilia, președinta Organizației de Femei PSD Dâmbovița, coordonator al Departamentului de Educație din cadrul Organizației PSD Dâmbovița… în cadrul conferinței de presă de la partid.

Potrivit acesteia, ceea ce se știe în prezent este că: Școala a fost pusă pe butuci, pentru că nu au venit bani nici prin bugetul de stat și nici prin rectificarea mult-așteptată pentru renovarea, reparația și reconstrucția unor școli; Profesorii nu au beneficiat de nicio mărire de salariu, fiind mințiți în fiecare an, fie de Orban, fie de Cîțu;  Preocuparea PNL este schimbarea directorilor de școli pe criterii exclusiv politice; Spațiile din interiorul școlilor nu au fost adaptate pentru condițiile specifice unei pandemii; Ministerele Sănătății și Educației au fost iarăși luate prin surprindere de începutul de an școlar și au pregătit „pe genunchi” ordinul privind începerea noului an; Nu se asigură transport gratuit la și de la școală tuturor elevilor; Nu au dublat alocațiile copiilor, așa cum prevedea Legea; Nu au răspuns la întrebările legitime ale părinților dacă elevii și profesorii vor primi măști de protecție de la școală și dezinfectant, sau iar vor să încalce dreptul copiilor la educație gratuită?

Mai spune Claudia Gilia că este regretabil că și acest an școlar începe cu haos și cu atât de multe întrebări fără răspunsuri, în condițiile în care ultimul an, în care elevii au învățat mai mult de acasă, a fost un an pierdut. ,,Guvernul ar fi avut timp să identifice soluții tehnice pentru reducerea aglomerațiilor din școli, să îmbunătățească circuitele și să cumpere sisteme de filtrare și dezinfectare în sălile de clase, să asigure instrumente de învățare tuturor elevilor. Mai știe cineva ceva despre achiziția tabletelor? Campania de vaccinare a eșuat, iar acum vor să forțeze profesorii și elevii să se vaccineze.

Dacă vor testa elevii în condițiile în care va fi depistat vreun caz de COVID în clasă – cine va suporta costurile și de ce nu vor fi testați toți elevii? Nici la aceste întrebări nu au răspunsuri. Este tot mai clar că „România Educată” este un proiect „mort din fașă” și că a fost făcut în ultimii șapte ani doar pentru imaginea lui Iohannis, nu pentru viitorul țării! Drept dovadă stau declarațiile premierului, care, în timp ce adopta un memorandum în Guvern legat de România Educată susținea că nu vrea să investească în educație și cercetare. Cât de viabile sunt promisiunile guvernanților care au spus că Programul de implementare a proiectului ”România educată”  va trebui să fie disponibil până la data de 10 septembrie, în măsura în care noi nu știm dacă vom mai avea Guvern până la data respectivă ?’’, a menționat Claudia Gilia, președintele OFSN Dâmbovița, la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here