Deputatul Daniel Blaga: Despre problemele de racordare a noilor consumatori casnici la sistemul de electricitate!

0
54

Racordarea la rețeaua de energie electrică a devenit o adevărată cursă cu obstacole! Din cauza unor proceduri birocratice, branșarea noilor consumatori la sistemul de electricitate… este o  nebuloasă în momentul de față, motiv pentru care oamenii cer cu insistență o soluţie rapidă la problema ivită…

La rândul lor,  administraţiile locale riscă să piardă fonduri europene importante, pentru că nu-și pot alimenta investiţiile realizate. În sprijinul lor a sărit și deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga care a semnalat acest neajuns pe pagina sa de socializare.

,,Consumatori rămaşi în beznă. Conform unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), branşarea la sistemul de electricitate al noilor consumatori casnici trebuie să fie gratuită. Societăţile de distribuţie trebuie să îşi asume astfel costurile pentru noile racordări.

În teorie, toate bune şi frumoase. Ca de obicei însă, practica ne omoară. Aşa se face că societatea care se ocupă cu distribuţia energiei electrice a lansat licitaţia pentru achiziţionarea cutiilor necesare montării contoarelor, au participat două firme, una a câştigat, dar cealaltă a contestat rezultatul licitaţiei.

De aici, un lung şir de necazuri. Societatea de electricitate nu poate realiza noile branşamente pentru că nu are cutiile cu pricina. Oamenii ar vrea să îşi achite singuri cutia, dar nu li se permite, asta din cauză că distribuitorul energiei nu are modalitatea legală pentru a le deconta cheltuiala respectivă, astfel încât să respecte întocmai ordinul ANRE.

Iar această situaţie a dus la o concluzie uluitoare – branşamentele au scăzut dramatic în ultimele luni, de zeci de ori mai puţine, comparativ cu anul trecut. În tot acest timp, oamenii cer cu disperare o soluţie, iar administraţiile locale se plâng că riscă să piardă fonduri europene importante, pentru că nu pot alimenta investiţiile.

În timp ce ANRE şi Ministerul Energiei ne dau asigurări că totul merge ca pe roate, mii de oameni rămân în beznă, iar multe investiţii riscă să se ducă pe apa sâmbetei. Responsabilii trebuie să vină cu o soluţie, cât mai curând posibil’’, a menționat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here