Distribuie articolul

La sfârșitul acestei săptămâni debutează, la Târgoviște, o nouă ediție a ,,Zilelor Cetății’’!  Timp de cinci zile, respectiv în perioada 4-8 septembrie 2021, târgoviștenii și toți cei care vor tranzita orașul în aceste zile sunt invitați să participe la manifestările cultural – artistice, dar și sportive organizate de autoritățile locale și județene.

La conferința de presă de marți, dedicată special acestui eveniment, au participat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, președintele CJD, Corneliu Ștefan, viceprimarii municipiului Târgoviște, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și administratorul public al Târgoviștei, Gabriel Boriga.

La spectacolele care vor avea loc zilnic în Parcul Chindia din municipiul Târgoviște vor fi respectate regulile  și  legislația în vigoare privind  pandemia de coronavirus, în care încă ne aflăm, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță pe parcursul desfășurării acestui eveniment important din viața Cetății.

,,Este un eveniment foarte important atât pentru administrația locală târgovișteană, cât și pentru comunitatea locală. Un eveniment care, spre deosebire de anul trecut, chiar dacă în acest moment nu au fost eliminate toate restricțiile, dar spre deosebire de anul trecut este un eveniment mai dens, cu multe aspecte de natură să atragă târgoviștenii, publicul.

Menționez numai câteva dintre reperele pe care acest eveniment le are, respectiv deschiderea Salonului Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”, târgul de anticariat, standul expozițional de promovare a obiectivelor turistice din municipiul Târgoviște, stand expozițional de robotică, iar dintre evenimentele importante pe fiecare zi aș menționa, spre exemplu, pentru ziua de sâmbătă, începând cu ora 19 30, în Parcul Chindia, concert de muzică electronică, dar și spectacole de lasere.

De asemenea, dintre reperele zilei de duminică aș începe cu concertul cara va fi susținut de Trooper, Feli și VUNK. Este o componență pe care am ales-o din mai multe considerente. Pe de o parte, am dorit neapărat să avem și o trupă din Târgoviște, iar pe de altă parte, în funcție de bugetul pe care îl avem, ne-am gândit să avem un program care să răspundă tuturor exigențelor. De asemenea, tot duminică, la ora 22 00, vom avea foc de artificii la finalul acestui spectacol.

Vor fi evenimente artistice și pentru copii, Marian Râlea și invitații săi, spectacole de teatru interactiv, clovni, vor fi evenimentele sportive, tradiționale, Cupa Cartierelor la fotbal, Cupa Cetății la tenis de câmp, va fi și evenimentul care vizează premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Marți, 7 septembrie, începând cu ora 18 00, în parcul Chindia vom avea spectacol folcloric ”Dâmbovița în sărbătoare”, va fi și un concert dedicat romanței, iar dintre reperele zilei de 8 septembrie, ziua municipiului Târgoviște, de la ora 12 30 vom avea Ședința Festivă a Consiliului Municipal Târgoviște. La ora 18 00 vom avea și un concert simfonic, tot în parcul Chindia, susținut de Orchesta Simfonică Muntenia, dirijată de Daniel Jinga, în organizarea Consiliului Județean Dâmbovița.

Vor fi spectacole în fiecare zi, va fi un program care să răspundă tuturor exigențelor. Avem și câteva reguli care trebuie respectate potrivit legislației în vigoare și avizului din partea Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița  și vom face în așa fel încât să le respectăm. La concerte vor participa, cel puțin în spațiul pe care îl vom amenaja în Parcul Chindia, persoanele care fie sunt vaccinate, fie care au un test PCR negativ făcut în ultimele 72 ore, fie sunt în perioada cuprinsă în ziua a 15 și a 180 zi din momentul în care au fost infectați cu COVID-19.

Parcul este destul de mare, spațiul în care se vor desfășura concertele este destul de generos, zona este foarte permisivă pentru a încăpea mii de oameni. Sper să fie ultimul eveniment organizat în acest fel’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 


Distribuie articolul