Costin Cozma, PSD Dâmboviţa: ,,România are mari șanse să devină nefinanțabilă, iar 2022 – 2023 să devină o reeditare chiar mult mai dureroasă a anilor 2009 – 2010”

0
101

Atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu ar reprezenta un dezastru pentru România, în cazul în care oricare dintre cei doi ar ajunge din nou în scaunul de la Palatul Victoria! O spune purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma care susține că cei doi liberali, actualul și fostul premier, care se bat atât pentru șefia PNL, cât și pe postul de prim ministru, au dus datoria publică la 50% şi deficitul bugetar la 10%, inflaţia la 5% și benzina la 6 lei și tot datorită lor energia electrică s-a scumpit cu 21%, gazele cu 25%, scumpiri care generează alte scumpiri la bunurile de larg consum.

„Lupta pentru şefia PNL îi dezamăgește pe români și îi derutează pe partenerii internaţionali. Ce văd aceștia când se uită spre România? Un prim-ministru care se teme de propriul trecut, un șef de partid care își atacă premierul pe care inițial l-a susținut, un președinte ignorat de Guvernul și de „Parlamentul Meu” și o populație divizată și abandonată. Adică, un teren fertil pentru haos, vulnerabilități și pași hotărâți către piederea suveranității, dacă ne gândim la împrumuturile lui Florin Cîțu şi costurile lor imense.

Pentru ce luptă Florin Cîțu? Dacă în urmă cu 20 de ani lupta pentru libertate în SUA, propria libertate, în cazul în care va câştiga alegerile interne pentru şefia PNL, va trebui să lupte pentru a evita scindarea partidului și pentru a păstra guvernarea, pentru că, cel mai probabil, nu va mai avea susţinere parlamentară după 25 septembrie. Asta în cazul în care o moțiune de cenzură o să apară după organizarea Congresului PNL.

O victorie a lui Florin Cîțu în septembrie ar echivala cu o perioadă de instabilitate politică majoră, care ar putea genera o serie de scenarii mai mult sau mai puțin previzibile. Pentru ce luptă Ludovic Orban? În cazul în care alegerile interne ar fi câştigate de domnia sa, are vreun as în mânecă pentru a-l determina pe Klaus Iohannis să îl numească din nou premier? O victorie a lui Ludovic Orban în lupta internă ar putea însemna o perioadă în care PSD ar lucra în liniște pentru câștigarea alegerilor din 2024 și transformarea PNL într-un partid irelevant, după eșecul celor două guvernări.

Oricare dintre cei doi în scaunul de la Palatul Victoria ar reprezenta un dezastru pentru România. Împreună, Florin Cîțu și Ludovic Orban au dus datoria publică la 50% şi deficitul bugetar la 10%, inflaţia a ajuns la 5%, benzina la 6 lei, energia electrică s-a scumpit cu 21%, gazele cu 25%, scumpiri care generează alte scumpiri la bunurile de larg consum.

Cine ar mai putea avea încredere și cine ar mai putea gira alte împrumuturi unei administrații care nu a implementat încă, după doi ani de guvernare, nicio reformă promisă? Cu oricare dintre cei doi în fruntea statului, România are mari șanse să devină nefinanțabilă, iar 2022 – 2023 să devină o reeditare chiar mult mai dureroasă a anilor 2009 – 2010”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Costin Cozma în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here