Distribuie articolul

Pe parcursul zilei de ieri, 17 august, ca urmare a activităților de cercetare penală efectuate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, faptă prevăzută de art. 228 din Codul Penal, față de un bărbat de 30 de ani,  fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Bărbatul este bănuit că la data de 10 ianuarie a.c., respectiv 17 iunie a.c., ar fi sustras dintr-un magazin din municipiul Târgoviște, un laptop și o placă pentru păr, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 3,999 de lei.

Pe parcursul acestei zile, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul