Distribuie articolul

La data de 5 august a.c., în jurul orei 00:57, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, pe raza localității Aninoasa, pe drumul național 71, un tânăr de 21 de ani, din Târgoviște, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 118 km/h.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, la data de 4 august a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii au surprins un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Văleni Dâmbovița, deși nu poseda permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

 

 


Distribuie articolul