Distribuie articolul

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează anul acesta, cea de-a VIII-a ediție a Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu”, ce poartă numele primului mare gravor,  născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.

La această ediție a bienalei vor fi două secțiuni: Gravură tradițională și Gravură experimentală (afiș). Tema concursului este liberă, la alegerea participanților pentru prima secțiune, cea de gravură tradițională. În ceea ce privește cea de-a doua secțiune, tema de concurs este cea de promovare – prin intermediul unui afiș – a ediției următoare (a IX-a) a Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu” 2023 – 2024.

Artiștii care doresc să participe pot trimite lucrările până la data de 31.10.2021 (data poștei/curierului). Detaliile și regulile de înscriere, adresele de expediere, precum și formularul de participare se regăsesc în regulamentul bienalei ce poate fi descărcat de pe site-ul instituției.

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc în data de 6 decembrie 2021, ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, Calea Domnească, nr. 185.

Premiile vor fi acordate de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și se constituie în preț de achiziție.

Expoziția va fi deschisă vizitării până la 31 ianuarie 2021, la Muzeul de Artă, de marți – duminică, între orele 8.00 – 16.00.

 


Distribuie articolul