Distribuie articolul

Deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga salută inițiativa președintelui  Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Liviu Mălureanu care a  implementat  un soft care împiedică fraudarea concursurilor… de la stat!  Potrivit parlamentarului dâmbovițean, fiecare profesionist care își propune să intre în administrația publică pentru a-și aduce aportul la dezvoltarea comunității sale, are de acum o șansă reală de a-și câștiga pe merit funcția.

,,Concursurile oneste din administrație primesc începând de acum un sprijin suplimentar. Astfel, colegul meu, Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a lansat în premieră națională un soft pentru extragerea aleatorie a subiectelor pentru fiecare concurs.

Ce înseamnă acest lucru? Foarte pe scurt, că „aranjamentele de culise”, care implicau adesea oferirea subiectelor și chiar și a răspunsurilor pentru candidații „de partid”, nu mai sunt posibile și, implicit, că fiecare profesionist care își propune să intre în administrația publică pentru a-și aduce aportul la dezvoltarea comunității sale, are de acum o șansă reală de a-și câștiga pe merit funcția.

Această aplicație, dezvoltată de ANFP, a costat 15.000 de lei și este complet funcțională, aflându-se momentan în pregătire și o Hotărâre de Guvern ce urmează a fi votată de către Executiv, astfel încât acest soft să fie folosit obligatoriu în toate instituțiile publice ce scot sau urmează să scoată posturi la concurs.

De asemenea, această măsură certifică faptul că, oricât de mult s-ar încăpățâna unii, schimbările în administrația publică se petrec, așa cum e firesc să se întâmple și așa cum e necesar. Iar ele nu se vor opri aici’’, a menționat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 


Distribuie articolul