Președintele CJD, Corneliu Ștefan îi dă replica prefectului județului Dâmbovița, Aurelian Popa!

0
502

Președintele CJD, Corneliu Ștefan i-a răspuns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prefectului județului Dâmbovița care susține că a făcut demersuri la Guvern pentru calamitățile produse în zona montană. Numai că județul Dâmbovița a primit ,,0 lei, 0 bani’’ de la Guvernul României, fapt care l-a supărat  pe președintele CJD, Corneliu Ștefan care încearcă să găsească soluții, cu toate că sumele vehiculate pentru remedierea pagubelor depășesc cu mult  posibilitățile județului.

„Am observat un comunicat de presă din partea Instituției Prefectului… Cred că trebuie să se știe adevărul. După cum bine știți, conform legii, când prefectul este în concediu de odihnă sau este plecat, președintele Comitetului pentru Situații de Urgență este președintele Consiliului Județean, în calitate de vicepreședinte al acestui Comitet. Săptămâna trecută am avut necazuri în zona de nord a județului, mai exact pe DJ 714, ați văzut cum arată acel drum, chiar este o tragedie în acea zonă.

Credeți-mă că nu am stat degeaba, am fost personal marțea trecută în munte, la prima oră, și tot marți, în calitate de vicepreședinte al Comitetului pentru Situații de Urgență, am convocat Comitetul și am luat decizia clară de închidere a acelui drum și am propus Comitetului să nu dăm un punct de vedere ci o Hotărâre. Împreună cu comisiile tehnice, la Consiliul Județean și Prefectura Dâmbovița, am analizat necazurile din acea zonă. A doua zi am chemat două firme de proiectare, împreună cu colegii din aparatul tehnic și cu cei de la SC  LDP, au fost în munte și au constatat necazul din acea zonă.

Vă pot spune astăzi, după 3 evaluări, valoarea acestei investiții, pe o suprafață de 240 metri, este de peste 13-14 milioane lei, cel puțin. Consiliul Județean Dâmbovița și noi, dâmbovițenii, nu avem bani să realizăm această investiție, iar săptămâna trecută, Guvernul României, printr-o Hotărâre de Guvern, pentru județul Dâmbovița a alocat imensa de sumă de 0 lei, 0 bani. Stupoarea a fost să constat că nu au fost trimise, săptămâna trecută, din partea Prefecturii Dâmbovița, adresele necesare către Guvernul României, prin care ceream bani pentru aceste nenorociri pe care le avem pe raza județului Dâmbovița.

Drumul din munte, avem probleme la Vârfuri, la Bezdead, la Vișinești, la Pucioasa, la Fieni, avem foarte multe probleme pe calamități. Săptămâna trecută, joi, am trimis personal, din partea CJD, văzând neimplicarea Instituției Prefectului, adrese direct către primul-ministru al României, către ministrul de Interne, către ministrul Dezvoltării, pentru a solicita sumele necesare pentru aceste calamități. Luni am trimis altă adresă, iar astăzi (n.n. joi, 29 iulie 2021), la ora 7:30, împreună cu colegii mei, am făcut un Memoriu direct Guvernului României pentru a solicita sprijin financiar pentru aceste probleme. În concluzie, nu am cerut bani pentru salarii, pentru investițiile Consiliului Județean, nu am cerut bani pentru aceste asocieri cu administrațiile locale, am cerut bani pentru calamități.

Mă bucur că astăzi sau mâine este ultima zi de concediu a domnului prefect și vine un om care efectiv știe ce se întâmplă în Prefectură și sper și cu decizie din punct de vedere politică, pentru că dânsul deși era pe plajă a ieșit prim-vicepreședinte al partidului, iar pe cine a lăsat la comandă, prezent în sală, nu a ieșit nici măcar vicepreședinte la partid. Dacă nu ai putere în Organizația care te-a propus nu cred că ai putere nici la București. Am vrut să aduc în atenția dâmbovițenilor adevărul și să nu creadă cineva că noi, cei din Consiliul Județean Dâmbovița, nu știm ce avem de făcut…

Am luat decizia de a informa direct Guvernul României, deși normal era să fie informat prin Prefectură, dar poate au avut altceva de făcut mai important decât județul Dâmbovița. La final pot să le dau și un sfat: când vorbești de calamități și de drumuri județene, de sate, comune, orașe, municipii, ideal este să mergi să le vezi la fața locului, nu din birou”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here