Distribuie articolul

Veste bună care a venit astăzi! Peisajul minier Roșia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO! De asemenea Roșia Montană a fost inclusă și pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol, recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului, cât și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție. Deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga a salutat ,,decizia istorică’’ luată de UNESCO prin care ,,Roșia Montană, cu toate minunile sale naturale, e recunoscută și protejată’’.

,,Ani întregi. Ani lungi și grei în care o mulțime de oameni au susținut necondiționat Roșia Montană. Oameni care au ieșit în stradă de fiecare dată când a fost nevoie. Oameni care nu și-au pierdut nicio secundă vigilența. Activiști, actori, profesioniști din domeniul mediului, oameni simpli, uniți cu toții în încercarea de a salva mai mult decât niște locuri, o întreagă comunitate.

Azi, eforturile lor sunt răsplătite. Roșia Montană e oficial în Patrimoniul UNESCO. Azi, prin această decizie istorică, comunitatea de aici primește o șansă fantastică la o dezvoltare îndelung așteptată și perfect meritată.

Azi, de asemenea, avem cu toții șansa de a realiza că, atunci când vocile noastre răsună la unison și când venim împreună, avem ocazia de a produce schimbări reale și de durată. Azi, spiritul civic a învins iar de azi încolo, Roșia Montană, cu toate minunile sale naturale, e recunoscută și protejată. Felicitări, vouă!’’, a punctat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 


Distribuie articolul