Distribuie articolul

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban atrage atenția că există riscul ca din toamnă școala să se desfășoare tot în mediul on-line dacă actualii guvernanți nu înțeleg că trebuie să asigure testarea gratuită a românilor, mai ales a celor care lucrează în educație sau în sistemul sanitar.

De asemenea, parlamentarul social democrat se declară împotriva impunerii vaccinării anti-COVID și, mai ales, împotriva sancționării românilor, sub orice formă s-ar aplica aceasta, în condițiile în care, spune Carmen Holban, Guvernul nu a făcut tot ce trebuia pentru protejarea cetățenilor.

,,La aproape un an și jumătate de la debutul pandemiei, guvernanții nici acum nu dau semne că știu ce au de făcut. În lipsa unor inițiative prin care să-i încurajeze pe români să se vaccineze, PNL și partenerii lor de coaliție se gândesc să-i sancționeze pe cei care refuză acest lucru.

Sunt împotriva impunerii vaccinării anti-COVID și, mai ales, împotriva amendării românilor, sub orice formă s-ar aplica aceasta, în condițiile în care Guvernul nu a făcut tot ce era de făcut pentru protejarea oamenilor.

Mai grav este și faptul că liberalii, alături de partenerii lor de la USR PLUS și UDMR, nu concep ca statul să asigure testarea gratuită a românilor, mai ales a celor care lucrează în educație sau sănătate.

Coaliția de dreapta trebuie să vină în fața românilor, cât mai rapid, cu o soluție în ceea ce privește organizarea testării în școli a tuturor profesorilor, atât a celor care s-au vaccinat, cât și a celor care nu s-au imunizat împotriva COVID-19.

De asemenea, există riscul ca din toamnă școala să se desfășoare tot în mediul on-line. Școala trebuie să se facă în clasă, profesorii trebuie să predea de la catedră, nu din fața unui calculator, iar Guvernul trebuie să asigure acest lucru’’, a semnalat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 


Distribuie articolul