Distribuie articolul

Având în vedere necesitatea asigurării în continuare a unei protecții adecvate împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS Cov-2, prevăzută de Legea 55/2020, precum și conștientizarea angajatorilor cu privire la aplicarea legislației care reglementează programe individualizate de muncă, munca la domiciliu, telemunca și asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița  a desfășurat în perioada 12-16.07.2021 acțiuni de control la societățile care au peste 50 de salariați.

Urmare a acțiunilor de control au fost verificate  18 societăți comerciale,  totalizând 9739 de salariați activi. Au fost constatate 17 deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale.

,,Principalele deficiente constatate au fost: neactualizarea evaluării riscurilor la orice modificare a condițiilor de lucru  care pot să determine expunearea lucrătorilor la un nou risc-Virusul Sars COV-2 și neîntocmirea deciziei de acordare de prim ajutor, afisarea programului de lucru si modul de repartizare al acestuia la angajatorii pentru care există obligația decalării programului de lucru în condițiile art. 21 din legea 55/2020 în vederea evitării aglomerării mijloacelor de transport în comun’’, a punctat Marius Lixandru, inspector şef ITM Dâmbovița.

 


Distribuie articolul