Distribuie articolul

Județul Dâmbovița se află sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Pentru evitarea efectelor negative produse de caniculă ISU Dâmbovița face următoarele recomandări:

– Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber între orele 11.00-19.00, precum și frecventarea locurilor aglomerate.

– În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise).

– Se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale.

– Se va reduce consumul de cafea și se va evita consumul de băuturi alcoolice.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe specializate vor acționa pentru limitarea efectelor probabile produse de aceste schimbări ale vremii.

 


Distribuie articolul