CNAIR a aprobat studiile de prefezabilitate pentru Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni!

0
217

Au fost aprobate studiile de prefezabilitate pentru realizarea Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni! Vestea bună a fost dată astăzi chiar de președintele CJD, Corneliu Ștefan care a susținut importanța vitală a celor două drumuri atât pentru rețeaua rutieră județeană, cât și pentru cea națională în fața membrilor  Comisiei Tehnice din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acum urmează să se treacă la etapa de elaborare a studiilor de fezabilitate.

,,Astăzi am prezentat membrilor Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere studiile de prefezabilitate pentru realizarea Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.  Alături de proiectanții celor două studii de prefezabilitate și de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița, am susținut importanța vitală a celor două drumuri pentru rețeaua rutieră județeană, dar și națională.

De asemenea, argumentele noastre și capacitatea administrației județene de a implementa cele două proiecte au dus la 𝐀𝐏𝐑𝐎𝐁𝐀𝐑𝐄𝐀 celor două studii de către Comisia Tehnică a CNAIR.  Acesta este încă un pas extrem de important, pot spune istoric, pentru dezvoltarea județului nostru și pentru crearea celor mai bune condiții de trafic pentru toți dâmbovițenii, dar și pentru cei care ne tranzitează județul. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la CNAIR marchează trecerea la cealaltă etapă de pregătire, respectiv elaborarea studiilor de fezabilitate.

Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor Comisiei Tehnice a CNAIR pentru că au înțeles necesitatea realizării acestor două inele de centură, dar și pentru deschidere și dialogul constructiv pe care l-am avut în toată această perioadă. Așadar, astăzi, 𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 pentru a merge mai departe cu Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște, care are lungimea totală a traseului de 15,28 km. Vom  avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp.

Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp. Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește. Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.). În ceea ce priveşte Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni, acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.). Impactul economic al acestor două drumuri de centură va fi unul uriaș. Creăm toate condițiile pentru noi investiții, scoatem în afara localităților traficul greu și, la fel de important, vom circula în siguranță pe cele două noi tronsoane de drum”, a menționat  preşedintele CJD, Corneliu Ştefan.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here