Distribuie articolul

Le-au luat-o înainte cei de la USR PLUS! Proiectul de hotărâre privind accesul gratuit al copiilor în curțile unităților de învățământ, în afara programului școlar, pe care vor să-l inițieze acum  aleșii liberali din CLM  Târgoviște, proiect despre care a vorbit consilierul local  PNL, Tică Dan Alexandru, în cadrul unei conferințe de presă, nu este o noutate. Proiectul respectiv a fost inițiat și chiar depus de către consilierii locali de la USR PLUS Dâmbovița, Marius Calomfirescu și Dan Mărgărit încă de anul trecut și se află în așteptarea unui vot favorabil.

Declarațiile făcute, la conferința de presă de la PNL Târgoviște, pe marginea acestui subiect nu au rămas fără răspuns, pentru că reprezentanții USR PLUS Dâmbovița au reacționat imediat. Atât președintele partidului, Daniel Blaga, deputat USR PLUS Dâmbovița, cât și cei doi aleși locali de la USR PLUS, Marius Calomfirescu și Dan Mărgărit, inițiatorii proiectului, au ținut să le reamintească colegilor de la PNL că nu trebuie să-și mai bată capul, pentru că acest proiect există și că trebuie doar să fie aprobat.

,,Apreciez inițiativa colegilor mei din Consiliul Local Târgoviște, Marius Calomfirescu și Dan Mărgărit, prin care au propus, încă din noiembrie, 2020, accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor, în afara programului educativ. Înțeleg că alți consilieri locali, liberali, spun că vor aduce inițiativa în atenția publică. Nu mai contează cine copiază pe cine, important este ca într-adevăr inițiativa să prindă viață. Las mai jos opinia colegilor din USRPLUS Târgoviște și sper ca toți consilierii să voteze pentru binele copiilor noștri’’, a reacționat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga, președintele acestei formațiuni politice pe pagina sa facebook.

Opinii similare au venit și din partea celor doi consilieri locali ai USRPLUS Târgoviște din CLM Târgoviște, Marius Calomfirescu și Dan Mărgărit, care au inițiat proiectul încă din 16 noiembrie 2020.

,,De câteva luni se tot vorbește în spațiul public despre accesul gratuit al copiilor în curțile școlilor în afara programului școlar. Aud că și colegii mei liberali din CL au anunțat ieri într-o conferință de presă că vor veni cu această inițiativă în fața Consiliului Local. Fac precizarea și doresc să le reamintesc tuturor consilierilor locali că acest proiect a fost depus de către mine și Dan Mărgărit, consilieri locali USRPLUS, încă din data de 16 noiembrie anul trecut. Dacă ar exista cu adevărat voință politică acest proiect ar putea fi votat favorabil. Este un proiect necesar, care încurajează mișcarea, activitatea fizică și accesul facil la infrastructura sportivă din apropierea locuințelor.

Propunerea legislativă de modificare a Legii Educației fizice și sportului nr.69/2000, depusă de deputații USRPLUS și votată în Senat și în Camera Deputaților prevede că atât copiii cât și adulții “au acces gratuit în infrastructura sportivă fără a afecta orele de program”. La nivel local putem vota în CL un regulament adaptat la specificul infrastructurii sportive din Municipiul Târgoviște, astfel încât cât mai mulți dintre cetățeni să beneficieze de aceste resurse sportive. Dar nu pot să nu mă întreb de ce proiectul nostru nu a fost propus deja spre aprobare. Este bine că se revine asupra subiectului și poate acum este momentul oportun ca proiectul să fie trecut pe ordinea de zi a viitoarei ședințe, să arătăm târgoviștenilor că luăm decizii bune pentru ei’’, au declarat aleșii locali de la USRPLUS Târgoviște.

 

 

 


Distribuie articolul