Distribuie articolul

,,Este un semnal de alarmă pentru Organizația PSD Dâmbovița, dar nu este un capăt de țară’’! Așa a caracterizat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan pierderea alegerilor locale parțiale de la Cojasca și Braniștea din 27 iunie 2021, localități adjudecate de reprezentanții PNL. Cu toate acestea, în cadrul Biroului Permanent Județean al PSD Dâmbovița, întrunit în urmă cu câteva zile, social democrații dâmbovițeni au analizat la rece rezultatele și au hotărât schimbarea șefilor organizațiilor PSD de la Cojasca și Braniștea.  Acestea vor fi conduse de Ungureanu Gheorghe Cristinel, consilier local PSD la Cojasca și de Stan Adrian, actualmente viceprimar al comunei Braniștea.

„Am avut  BirouL Permanent Județean în care am avut foarte multe subiecte pe care le-am dezbătut împreună cu colegii noștri… În primul rând probleme de organizare internă și nu în ultimul rând am analizat și situația alegerilor din data de 27 iunie din cele două localități din județul Dâmbovița în care au avut loc alegeri parțiale. După cum bine știți au avut loc alegeri și pentru Consiliul Local al comunei Cojasca, dar și pentru funcția de primar al comunei Braniștea. Am avut o discuție cu colegii noștri, am avut împreună cu colegii parlamentari, împreună cu președinții organizațiilor, am avut discuții foarte apăsate privind ziua de 27 iunie. După cum bine știți, Partidul Social Democrat a pierdut Primăria Comunei Braniștea, iar pentru funcțiile de consilier local din cadrul Consiliului Local Cojasca, Partidul Social Democrat a obținut 6 mandate.

O spun foarte clar,  este un semnal de alarmă pentru Organizația PSD Dâmbovița,  dar nu este un capăt de țară. Anumitor lideri politici care au ieșit triumfători, în urma acestora alegeri, vreau să le transmit foarte clar că PSD Dâmbovița este cea mai puternică organizație politică din județul Dâmbovița, PSD Dâmbovița este mai unit ca niciodată și nu în primul rând vreau să le aduc aminte de 27 septembrie 2020, 6 decembrie 2020, când am câștigat 63 de primari din județul Dâmbovița, când am câștigat cinci mandate de parlamentar din 10, iar organizarea pe care o avem astăzi o vom avea și în 2024, când  Organizației PSD Dâmbovița cu siguranță va fi mult mai puternică.

În urma ședinței de Birou Permanent Județean am luat și câteva măsuri împreună cu colegii noștri, iar pentru cele două localități, printre alte măsuri pe care le-am avut, am stabilit că  Organizația PSD Cojasca va fi condusă de domnul Ungureanu Gheorghe Cristinel, care a fost și este și acum consilier local PSD, iar la Braniștea, interimar am decis ca această organizație să fie condusă de domnul Stan Adrian, actualmente viceprimar al comunei Braniștea. Sunt decizii pe care le-am luat împreună cu colegii noștri și consider că în perioada următoare în cele două organizații, împreună cu cei doi președinți interimari vom avea organizații puternice, iar în toamna acestui an vom organiza alegeri în aceste organizații. (…)

Mesajul este foarte clar pentru celelalte partide din Dâmbovița care astăzi în conferințe de presă au analizat ce s-a întâmplat, în primul rând, noi cei care am câștigat anul trecut nu putem să luăm sfaturi de la unii care au pierdut, luăm sfaturi de la unii care au câștigat în viața lor, de la cei care au pierdut nu avem cum să luăm sfaturi… Am văzut în altă conferință de presă cum se uită peste gard la noi… Le spun că din tribună toată lumea dă gol, dar în teren e puțin mai greu. Nu putem să acceptăm sfaturi de la unii care au pierdut sau nu putem să acceptăm păreri de la unii care nici măcar nu au jucat în meciul acesta.

Am avut discuții bărbătești în Biroul Permanent Județean, avem și noi partea noastră de vină… Noi am decis anul trecut plecarea domnului Țachianu în Parlamentul României, deci după ce a fost ales de dâmbovițeni, Marian Țachianu a plecat în Parlamentul României. Se pare că electoratul din comuna Braniștea a taxat acest lucru și nu în ultimul rând toate măsurile care au fost luate de anumite instituții ale statului față de care nu vreau să fac vorbire în această seară, dar credeți-ne că am discutat cu colegii noștri și știm foarte bine ce s-a întâmplat în comuna Braniștea”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

,,La următoarele alegeri Partidul Social Democrat va câștiga en fanfare alegerile din  județul Dâmbovița’’

Secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan este ferm convins că la următoarele alegeri Partidul Social Democrat va câștiga ,,en fanfare’’ alegerile din  județul Dâmbovița! „Legat de alegerile care au avut loc la Cojasca și Braniștea, fără doar și poate reprezintă un eșec pentru Organizația PSD Dâmbovița, alegerile au fost pierdute, sigur în niște conjuncturi cu totul speciale, dar nu voi insista pe acest subiect… Însă dacă analizăm foarte în profunzime cele două unități administrativ teritoriale și ceea ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere electoral, și în perioada prealegerilor și în ziua alegerilor, veți observa că acolo au fost situații cu totul și cu totul aparte.

Mai departe, raportat la atitudinea asta triumfalistă pe care o adoptă Partidul Național Liberal în Dâmbovița, Cornel Ștefan a spus foarte clar care este situația în acest moment, ca și număr de primari, număr de consilieri locali și așa mai departe, ceea ce s-a întâmplat nu reprezintă sub nicio formă o fotografie a situației politico-electorale de la nivel județean, asta v-o spun cu toată certitudinea. Să nu se îmbete cu apă rece, a fost așa un foc de paie care se va stinge, cu siguranță, iar la următoarele alegeri Partidul Social Democrat va câștiga en fanfare alegerile din  județul Dâmbovița.

Sigur, repet, au la acest moment, nici măcar o victorie de etapă, pentru că nu vizează bătălia electorală de la nivelul întregului județ Dâmbovița, dar PSD a înregistrat două înfrângeri. Ni le asumăm, s-au luat și măsuri organizatorice, mergem mai departe, dar, repet, a face din asta o fotografie a ceea ce înseamnă echilibru politico-electoral de la nivelul județului Dâmbovița mi se pare un tupeu mult prea mare pentru cei din Partidul Național Liberal”, este mesajul transmis de secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan..

 

 

 

 


Distribuie articolul