Distribuie articolul

Agenda de lucru a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a debutat în această săptămână cu vizite la mai multe obiective de investiții ce vizează infrastructura rutieră din județ. Termenele asumate de constructori și modul de realizare a contractelor de lucrări au reprezentat scopul deplasării președintelui Corneliu Ștefan, în zona de sud a județului.

Vizita a debutat la obiectivul de investiți „Punere în siguranță pod peste Argeș pe DJ 711A, km 36+904 la Potlogi”, în valoare de 12.475.471 lei, al cărui beneficiar este Consiliul  Județean Dâmbovița. Până în prezent, au fost făcute lucrări de deviere a cursului de apă, realizați piloții forați (coloane Benotto), în număr de 110 elemente și aproximativ 95% din radierul armat al deversorului pe malul stâng.

Totodată, printr-o mobilizare corespunzătoare de personal și utilaje, sunt în curs de finalizare lucrările la pragul din zona centrală a albiei, urmând ca în scurt timp, râul Argeș să fie deviat pe cursul normal pentru a se permite începerea și finalizarea lucrărilor pe malul drept.

Situația obiectivului de investiții „Pod peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari” s-a aflat și astăzi în atenția președintelui CJD, Corneliu Ștefan, întrucât lucrările nu se desfășoară în condiții corespunzătoare din punct de vedere al capacităților de personal și echipamentelor, acestea fiind suspendate de către executant, iar circulația publică închisă peste pod, tot la solicitarea constructorului.

Valoarea investiției este de 9.426.842,29 lei. Podul are o lungime de 277,96 m, lățimea de 9 m,  partea carosabilă fiind de 7 m. Dată fiind situația constatată la obiectiv, președintele CJD a convocat o întâlnire cu liderul asocierii reprezentând executantul, pentru mâine, 6 iulie, ora 8:00, în vederea deblocării situației.

Pe parcursul vizitei, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul executiv al Direcției Tehnice, Vasile Dinu și Florin Gilia, șef serviciu – Serviciul Programe Europene, din cadrul Direcției Strategii, Programe și Investiții.

Un alt obiectiv de investiții, derulat cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița și care a fost parcurs astăzi este „Pod pe DJ 722 la Mircea Vodă”, în valoare de 1.824.331,44 lei. Podul are o lungime de 23,50 m, iar lucrările efectuate au presupus realizarea, în totalitate, a unui obiectiv nou, deosebit de important la nivelul județului Dâmbovița și UAT Sălcioara, acesta fiind în perioada de prerecepție.

Vizita a continuat la lucrările ce se desfășoară pe loturile I și II în cadrul proiectului finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”, proiect în valoare de 212.845.189,34 lei.

Lotul I cuprinde traseul  DJ 702B Ulmi – Gura Ocniței și DJ 720 Gura Ocniței – Moreni – limită Județ Prahova, în lungime totală de 13,169 km, iar lotul II – DJ 711 Ulmi – Comișani – Băleni, în lungime de 16 km.

Lucrările aflate în desfășurare, pe cele două loturi, verificate de către echipa CJD au fost atât din categoria celor aferente părții carosabile, respectiv terasamente și așternere mixturi asfaltice, cât și din categoria asigurării scurgerii apelor la rigolele carosabile și realizării lucrărilor de refacere a căii de rulare pentru podul peste Ialomița, aflat în fazele finale de punere în funcțiune.

Președintele Corneliu Ștefan: „Și prin deplasările pe care le-am realizat astăzi, am vrut să mă asigur că se lucrează în ritm susținut la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și de utilități. Așa cum am promis, voi continua să iau la pas fiecare investiție, fie că este a consiliului județean, fie că se derulează din bugetele administrațiilor locale sau alte surse guvernamentale”.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 


Distribuie articolul