Distribuie articolul

La Catedrala din Târgoviște s-a desfășurat vineri, 2 iulie 2021, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, ceremonia depunerii jurământului de credință de către absolvenții Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” din Târgoviște.

La eveniment au luat parte studenții promoției 2021, licență și masterat, membri ai familiilor lor, profesorii acestei instituții teologice, Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și slujitorii Catedralei.

După săvârșirea slujbei Te Deum-ului, în cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat importanța specială a solemnității depunerii jurământului de credință a noilor absolvenți, moment ce marchează integrarea lor în opera misionară eclezială.

Noii absolvenți au datoria de a promova cu mult entuziasm, responsabilitate și demnitate, ca misionari ai lui Hristos în lume, principiile de viață creștină.  În contextul intensificării tendințelor seculariste, ateisite și materialiste din lumea de astăzi, crește și nevoia unei cât mai profunde mărturii de credință, de speranță și de iubire în comunitățile noastre parohiale, pentru a contribui la aprofundarea misiunii-pastorale a Bisericii în contemporaneitate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 


Distribuie articolul