Primarul orașului, Cristian Stan a ținut să lămurească lucrurile: La COS Târgoviște se va păstra statutul de zonă industrială!

0
1646

Inevitabilul s-a produs, COS Târgoviște a intrat în faliment! Secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan le arată acum obrazul colegilor de la PNL Dâmbovița, care  deplâng soarta COST deși au promis că-l vor salva. Este adevărat că promisiunile au fost făcute în campania electorală de la alegerile parlamentare,  când  politicienii  de regulă mint de rup pământul de dragul voturilor care să-i propulseze în Parlamentul României.

Ceea ce a spus atunci edilul Târgoviștei, Cristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, cum că totul nu este altceva decât ,,o perdea cu iz electoral’’ s-a dovedit a fi adevărat. Mesajul transmis acum de Cristian Stan este că zona aceea va rămâne strict industrială, pentru că nu va accepta  promovarea  în Consiliului Local a unui  plan urbanistic  zonal care să schimbe  reglementarea actuală din zona respectivă.

,,Referitor la situația Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște, văd că cei din Partidul Național Liberal  au găsit țapul ispășitor! Nu, fraților, e Guvernul vostru condus de premierul vostru, care a fost sprijinit la Moțiunea de Cenzură… Nu mai aruncați vina în altă parte pentru că nu este așa. Îmi aduc aminte că situația de la COS Târgoviște a fost speculată în două momente electorale fundamentale de către Partidul Național Liberal.

Prima dată, pe 26 septembrie 2020, cu o zi înainte de alegerile locale, când au venit cu o discuție în Guvern, potrivit căreia vor prelua activele funcționale de la Combinatul de Oțeluri Speciale. A doua situație a fost cu aproximativ o săptămână înainte de alegerile parlamentare, când întreaga conducerea a Partidului Național Liberal, aici în Piața Tricolorului din Târgoviște, cu mâna pe inimă, au promis că în trei săptămâni, la Combinatul de Oțeluri Speciale, va fi găsită soluția pentru salvarea lui, iar activele funcționale vor fi preluate de către stat.

Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic, din păcate, am avut dreptate, eu am spus atunci că este o perdea cu iz electoral, au uitat de această chestiune se pare. Zilele trecute, COS Târgoviște s-a dizolvat și a intrat în faliment, iar dacă hotărârea rămâne definitivă, marcăm un moment negru pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru metalurgia românească în general. Sigur că următoarea etapă va fi vânzarea la bucată pentru a se realiza creanțele creditorilor și veți vedea că nici măcar Ministerul Finanțelor nu va putea încasa creanța fără a mai discuta de celelalte categorii de creditori, însă un singur lucru vreau să spun, potrivit planului urbanistic general al municipiului Târgoviște, acolo este zonă industrială.

Cine vrea să se gândească la o altă destinație, ar face bine să se gândească și la poziția Primăriei Municipiului Târgoviște pentru că nu vom permite acolo altceva. Acesta este un mesaj pentru cei care pot achiziționa activele funcționale ale Combinatului de Oțeluri Speciale pentru a face activitate industrială și pentru a realiza locuri de muncă. Aceea este o zonă industrială, niciodată nu voi promova în fața Consiliului Local un plan urbanistic zonal care să schimbe din punct de vedere urbanistic reglementarea din zona respectivă’’, a declarat primarul orașului, Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița în cadrul ultimei conferințe de presă de la partid.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here