Distribuie articolul

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban susține că actuala echipă guvernamentală PNL USR PLUS este responsabilă de absența masivă a elevilor de la Evaluarea Națională, lucru care se va repeta cel mai probabil și la Bacalaureat!

Parlamentarul social democrat acuză coaliția de guvernare că în loc să testeze masiv elevii și cadrele didactice, pentru ca unitățile de învățământ să rămână deschise în perioada de pandemie, guvernanții au preferat să pună lacătul pe școli, lovind astfel în copiii lipsiți de posibilități materiale care nu au putut să țină pasul cu școala online.

Potrivit deputatului PSD Dâmbovița, Carmen Holban rezultatul s-a văzut imediat  în cei peste 16.000 de elevi care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională, dar și în cei peste 34.000 de elevi care nu vor da bacalaureatul în acest an din cauza corijențelor.

,,Le-am cerut guvernanților, încă de anul trecut, testarea masivă a elevilor și a profesorilor astfel încât să păstrăm școlile deschise! Și nu au făcut-o! Din păcate, deciziile mai mult decât proaste luate de PNL-USRPLUS-UDMR se văd astăzi: peste 16.500 de copii NU s-au înscris și NU participă la Evaluarea Națională și peste 34.000 NU vor da bacalaureatul din cauza corijențelor. Doar pentru că ei au vrut să țină școlile închise!

Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să lase de-o parte orgoliile politice și să ne asculte: copiii trebuie să recupereze materia pierdută! Cer liberalilor și partenerilor lor de coaliție să organizeze, în cel mai scurt timp, cursuri remediale. E nevoie ca Florin Cîțu și gașca lui de nepregătiți să aloce banii necesari pentru plata profesorilor care se vor ocupa de copii, dar să și pună la dispoziție spațiile necesare desfășurării orelor de recuperare a materiei.

Dacă sunt atât de odihniți cei care coabitează în Palatul Victoria încât vin cu idei de genul “pe cartea de identitate să nu mai fie trecute adresele de domiciliu”, cred își pot găsi timpul necesar să facă ceva și pentru elevii acestei țări! Dacă nu sunt în stare, să ne întrebe! Avem soluțiile necesare, dar nu o facem pentru ei! Liberalii și cei care devorează din interior așa-zisa lor Coaliție nu merită absolut nimic! Totul pentru elevi! Opriți-vă! Suficient că le-ați furat un an de școală!’’, este semnalul de alarmă tras de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

 

 


Distribuie articolul