Corneliu Vișoianu, consilier județean PSD Dâmbovița: ,,Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un dezastru”

0
36

„În forma actuală, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un dezastru”! Este ceea ce a declarat, în urmă cu doar câteva zile, consilierul județean Corneliu Vișoianu! La ultima  conferință de presă de la PSD Dâmbovița, social democratul i-a pus la zid pe cei care au girat redactarea acestui document de care ar trebui să depindă dezvoltarea României în următorii ani. Corneliu Vișoianu spune că, din punct de vedere al redactării, PNRR-ul care a fost transmis la Bruxelles este o rușine, pentru că, menționează acesta, anexele tehnice au fost scrise de firme de consultanță, de fonduri de investiții sau chiar de firme de construcții care se află printre  beneficiari, deci care se află în fața unui grav conflict de interese.

,,PNRR este un program al lor, care este scris de ai lor, scris pentru ei şi scris pe seama restului populației. Această populație va fi uitată, va fi obligată să plătească în continuare taxe și impozite și va fi obligată să iasă mai târziu la pensie. Din punct de vedere al redactării, așa cum am spus, PNRR-ul este o rușine din perspectiva documentului care a fost trimis la Bruxelles, pentru că anexele tehnice ale documentului au fost scrise de firme de consultanță, de fonduri de investiții sau chiar de firme de construcții care se află printre principalii beneficiari  și evident care se află în fața unui grav conflict de interese.

A ajuns PNRR-ul să fie o monedă de schimb pentru șefia Partidului Național Liberal, și acest lucru se vede foarte clar din declarațiile de presă pentru că domnul Cîțu vrea să preia șefia partidului. În esență, noul PNL va fi vechiul PDL, galbenul se va transforma în portocaliu și baronii pdl-iști vor profita din plin de toate aceste măsuri. A fost adoptată deja o retorică pe care am mai auzit-o, la Boc, faptul că nu sunt bani, nu sunt bani pentru pensii, trebuie concediați bugetarii, sistemul nu este sustenabil, trebuie crescută vârsta de pensionare  și așa mai departe. Toate acestea, în esență, sunt rezultatul unor conflicte sau interese interioare din partid.

Ceea ce este foarte grav este faptul că acest proiect, așa cum a fost el redactat, este o pușculiță pentru sponsorii PNL. Aici nu trebuie să mai spunem pentru că este deja de notorietate publică faptul că o firmă sponsor de la Constanța, GSP POWER va primi o sumă considerabilă, este vorba de 600 de milioane de euro, bani fără licitație care vor fi transferați în baza unor proiecte. Astfel, Cîțu îl surclasează pe Orban care s-a grăbit să dea 300 milioane de euro, din fondul de rezervă, către frații Micula. Ceea ce este mai grav este faptul că PNRR-ul ascunde tăierea pensiilor, o politică de austeritate, cu care ne-am mai confruntat în urmă cu 10 – 11 ani, foarte severă, în guvernarea PDL, Băsescu-Boc, când pensiile au fost tăiate și ulterior impozitate”, a declarat consilierul județean Corneliu Vișoianu.

Potrivit acestuia, în anexele PNRR, județul Dâmbovița este ca și inexistent… „În anexele PNRR-ului, județul Dâmbovița are doar șapte mențiuni, spre deosebire de Cluj care are 57 de mențiuni, asta ca să avem o idee de comparație. Cele 7 mențiuni, deci locuri în care județul se regăsește în PNRR cinci dintre ele se referă la acumulări de ape, este o problemă absolut necesară și managementul apei se numără printre priorități, a șasea este legată de managementul integrat al deșeurilor și ultima este legată se școli, întrucât Dâmbovița se numără printre cele șase județe care prezintă un risc seismic considerabil, demersuri pentru securitatea copiilor. Sunt mențiunile care fac referire, în mod expres, la județul Dâmbovița.  Tot PNRR-ul este o sumă de răspunsuri la niște directive și norme care au fost transmise de către Bruxelles în 2019-2020 “, a mai punctat Corneliu Vișoianu, consilier județean PSD.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here