Distribuie articolul

Comunicat de presă

,,Miercuri, 9 iunie 2021, la sediul Ministerului Industriilor, în calitate de Președinte al Comisiei de Dialog Social a Ministerului Economiei, doamna ministru Daniela Nicolescu a răspuns pozitiv solicitării de întâlnire din partea Președintelui Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică, domnul Constantin Bucuroiu, cât și a domnului Ion Georgescu, reprezentant al Sindicatului Dreptatea.

La aceasta întâlnire au mai fost prezenți și  doamna director Ruxandra Anghel, directorul general Romarm, Gabriel Țuțu, directorul general Automecanica Moreni, domnul Răzvan Bogdan, președintele Consiliului de Administrație, domnul Daniel Sava și administratorul special, domnul Liviu Nicolicea.

S-a discutat despre modurile în care revendicările angajaților din cadrul Automecanica Moreni ar putea fi rezolvate. Consultarea largă cu toți factorii de decizie este esențială pentru remedierea oricărei situații și credem noi  că doar prin dialog putem  ajunge la soluții sustenabile, cu atât mai mult cu cât industria de apărare este un sector ce are atât un rol aparte în economie, dar mai ales în siguranța națională.

Din păcate, această rundă de discuții nu s-a soldat cu așteptările noastre, noi cei din cadrul ASIIA, dar și din partea sindicatului Dreptatea considerăm că, încă nu s-a făcut ceea ce am convenit într-o primă fază, iar domnul Răzvan Bogdan continuând  a avea aceeași poziție, una de dezinformare voită, în care mai nou sunt scoși vinovați, tocmai muncitorii de la Automecanica Moreni.

Cu părere de rău,  partea sindicală dezavuează în totalitate poziția pe care acesta, a înțeles a o avea, de a arunca vina pe “vinovați făr de vină”.  Noi, sindicatele încă credem în soluționarea acestei probleme de interes social, atât pentru industria de apărare, cât și pentru sectorul economic, pe baza unui real dialog social.

Eu consider că nu poți judeca Industria de Apărare în acest moment după legislația în vigoare….

Industria de Apărare în acest moment nu este ” nici cal, nici măgar “. Când o judeci după Legea 31, ca pe chioșcul de la colțul blocului, când este vorba de drepturi – când după Legi speciale când este vorba de îndatoriri ” a declarat în timpul discuțiilor liderul ASIIA, domnul Constantin Bucuroiu

 

Presedinte ASIIA

 

Constantin Bucuroiu

 


Distribuie articolul