Distribuie articolul

Astăzi, au fost realizate primele săpături aferente lucrărilor care vizează construirea depoului și a stației de capăt de pe strada Calea Ialomiței, în cadrul investiției de modernizare a transportului public în comun din municipiul Târgoviște! Noua autobază va avea o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp. și include inclusiv o hală de garare pentru 40 de autobuze.

Potrivit edilului orașului, Cristian Stan intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

,,Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple. Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități’’, a punctat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.  Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

 

 


Distribuie articolul