Siguranța transportului public de persoane, în atenția polițiștilor dâmbovițeni

0
319

La data de 27 mai 2021, la nivel național, se desfășoară o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane.

În urma activităților din teren, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului Județean Dâmbovița au efectuat verificări în 119 autovehicule destinate transportului public de persoane și au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 15 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 și 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Scopul acțiunii este unul preventiv și vizează impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Totodată, poliţiștii rutieri le-au reamintit cetățenilor că este necesar să adopte un comportament responsabil și să respecte măsurile de protecție sanitară pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

 

Exemple:

 

În această dimineață, pe raza localității Bungetu, a fost depistat un bărbat în timp ce efectua transport de persoane fără a deține licență de traseu.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform prevederilor H.G. 69/2012, iar ca măsură complementară, polițiștii au reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare, fiind suspendat și dreptul de utilizare a vehiculului.

Totodată, un alt bărbat de 39 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce transporta persoane, pe ruta România-Anglia, fără a deține autorizație în regim de închiriere.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 38/2003, cu amendă în valoare de 25.000 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here