„PORTRETE ÎN TIMP”… Expoziţie de artă la Muzeul de Istorie Târgoviște!

0
134

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 26 mai 2021, expoziția de artă „PORTRETE ÎN TIMP” a artistei și scriitoarei Floarea Țuțuianu, care va fi deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Floarea Țuțuianu, reputat artist plastic al ultimilor 40 de ani, și poetă de o sensibilitate răvășitoare, cu șapte volume de versuri însoțite de ilustrațiile autoarei, revine la Târgoviște cu o amplă expoziție sub titlul „Portrete în timp”. Într-un desen viguros și sigur, artista își ilustrează eul prin cufundarea în vremuri apuse și „citate” din artiștii renascentiști preferați, realizând un remarcabil ciclu de portrete onirice atât în desen, pictură cât și, mai nou, în digital art.

Portretele sale sunt purtătoare ale unui amplu mesaj plurisemantic. Născută pe tărâm dâmbovițean, la Slobozia-Moară, Floarea Țuțuianu a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, iar între anii 1994-2012 și-a exprimat talentul ca grafician în cadrul Editurii Institutului Cultural Român.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc miercuri, 26 mai 2021, ora 15:00, la Muzeul de Istorie din Calea Domnească, nr. 189. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 30 iunie 2021, și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here