Distribuie articolul

Pe parcursul zilei de ieri, 24 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat și au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Polițiștii dâmbovițeni au desfășurat activități atât în mediul urban, cât și rural, fiind verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi 119 mijloace de transport persoane, dintre care 24 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 din Codul Penal, după ce un bărbat de 27 de ani nu ar fi respectat măsura carantinării la domiciliu. Acesta fost introdus într-un centru de carantină de pe raza localității Aninoasa.

Reamintim cetățenilor că, în contextul actual, este necesar să manifeste în continuare un comportament responsabil și să nu se expună inutil unor riscuri.

 

 


Distribuie articolul