IPJ Dâmbovița: Recomandări pentru șoferi în condiții de carosabil umed!

0
347

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă conducătorilor auto ca, în condițiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să fie mai atenți și calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiție a deplasării autovehiculului în deplină siguranță este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeței carosabile.

Nu frânați brusc! Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește subit.

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile.

Nu vă angajați în efectuarea unor manevre care ar putea pune în pericol siguranța dumneavoastră sau a celorlalți participanți la trafic și circulați cu atenție sporită și o viteză redusă în apropiere de trecerea pentru pietoni, în zona unităților de învățământ sau a instituțiilor publice, unde se observă un flux important de pietoni.

Totodată, polițiștii le reamintesc pietonilor că trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.

Fiți atenți în permanență la poliţiștii rutieri din trafic și urmați recomandările lor!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here