Distribuie articolul

Pe parcursul acestei zile, ca urmare a activităților de cercetare desfășurate în cadrul unui dosar penal  întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații, politiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19.

Totodata, în baza declarațiilor întocmite în fals, persoanele în cauză ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăți și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei.

Față de 23 de persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de mâine, 20 mai, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște  pentru dispunerea unor măsuri preventive.

 


Distribuie articolul