Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai) sărbătorită în muzeele dâmboviţene!

0
315

Anual, la data de 18 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor. Cu această ocazie, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște, oferă acces gratuit marți, 18 mai 2021, în toate muzeele aflate în administrarea instituției de cultură: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanței”, Casa Atelier “Gheorghe Petrașcu”, Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziția “Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri “Ferdinand I” la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic “Prof. Dumitru Ulieru” Pietroșiţa.

Totodată, se va relua și serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanței”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, iar în data de 18 mai 2021, ghidajul va fi oferit gratuit.

Accesul în muzee se va face cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Vă așteptăm să descoperim împreună frumusețea muzeelor dâmbovițene!

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here