Instituția Prefectului Dâmbovița intervine și spune că Primăria Lungulețu respectă legea!

0
436

Comunicat de presă

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații precum și a unor articole în presa locală cu privire la ședința Consiliului Local Lungulețu în care a fost aprobat bugetul local pentru anul 2021, în urma exercitării controlului de legalitate în ceea ce privește Hotărârea nr. 25/23.04.2021 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli  pentru anul 2021 adoptată de către Consiliul Local Lungulețu, facem următoarele precizări:

Ședința Consiliului Local din data de 23 aprilie a.c a fost convocată prin Dispoziția Primarului Comunei Lungulețu nr. 84/19.04.2021. Apreciem că adoptarea bugetului local în ședință extraordinară este un aspect care ține de oportunitatea adoptării actului administrativ și nu de legalitatea acestuia.

La ședință au participat 15 consilieri, toți figurând în lista cuprinzând aleșii locali în funcție, întocmită în temeiul art. 263 din Codul Administrativ și a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2341/2019.

Din foile colective de prezență rezultă că s-au întrunit comisiile de specialitate ale consiliului local, iar în procesul-verbal întocmit în cadrul ședinței se menționează că avizele comisiilor de specialitate sunt favorabile. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și o abținere. Față de cele menționate, Hotărârea Consiliului Local nr. 25/23.04.2021 îndeplinește condițiile de formă și fond prevăzute de lege, motiv pentru care a fost apreciată ca legală.

 

 Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

       

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here