Consilierul judeţean PSD Dâmboviţa, Ionuț Lăscaie îl acuză pe edilul de la Lungulețu că a concediat oamenii vechi și cu experienţă din primărie!

0
414

Consilierul județean PSD Dâmbovița, Ionuț Lăscaie, președinte al Organizației PSD de la Lungulețu reclamă faptul că 11 angajați cu experiență ai Primăriei Lungulețu au fost concediați de către noul primar, dar nu pentru a face economie la bugetul local, ci pentru a face loc altor persoane care să ocupe posturile respective.

Mai spune liderul social democrat de la Lungulețu că adeverințele, respectiv documentele eliberate de primărie, la cererea cetățenilor, sunt făcute într-un ,,hal fără de hal’’ din cauza faptului că oamenii cu experiență au fost dați afară din primărie. Ionuț Lăscaie solicită intervenția prefectului județului Dâmbovița, Aurelian Popa căruia îi cere ,,să se aplece puțin către Primăria Lungulețu și să rezolve aceste lucruri de natură administrativă…”.

,,Într-un termen scurt, de circa 3 luni de zile, 11 angajați ai Primăriei Lungulețu au fost lăsați pe liber de către actualul edil al comunei. Nu știm care a fost procedura care a stat la baza acestui lucru. Mai mult decât atât nu știm cum s-a făcut selecția sau procedura de concurs, pentru că în acel moment existau mai mulți funcționari lăsați pe dreapta. Nu știm cine a semnat documentele, cine a fost în comisii…

La toate acestea noi am solicitat răspuns, dar din păcate nu am primit nici până în ziua de azi, pe Legea 544, niciun fel de răspuns, ceea ce nu mi se pare normal (…) Nu pot să trec cu vederea faptul că sunt oameni care pleacă și de câte cinci ori cu o adeverință de la Primăria Lungulețu către administrația locală centrală, la Târgoviște, și se întorc tot de cinci ori pentru că acele documente sunt făcute într-un hal fără de hal.

Vă rog să probați acest lucru, că este simplu, să mergeți și să solicitați un document. Eu vă spun că nu o să rezolvați problema decât peste câteva zile și cine știe cum. Noi, în comuna noastră, avem un profil agricol. Sute de cetățeni, de producători agricoli solicită adeverințe pentru APIA, pentru AFIR și eu vă spun că se întorc de la Târgoviște așa cum au plecat. Ceea ce se întâmplă în acest moment în comuna Lungulețu este foarte grav.

În afară de faptul că lipsește cu desăvârșire tot ce ține de administrație publică au mai fost dați afară și acei oameni mai vechi, cu experiență, care mai știau ceva despre administrația publică. Au venit niște tineri, niște tinere care nu au habar și nu pot deservi interesele cetățenilor comunei Lungulețu. Aici este problema și trebuie să înțelegem un singur lucru, că toate aceste documente vor rămâne, iar cu privire la fondurile europene oamenii vor da banii înapoi pentru greșelile care se întâmplă în comuna Lungulețu.

Fac un apel către prefectul județului Dâmbovița, care a solicitat ca toate unitățile administrativ teritoriale din județ să respecte transparența decizională, să se aplece puțin către Primăria Lungulețu și să rezolve aceste lucruri de natură administrativă și de natură penală, pentru că în scurt timp vor apărea mult mai multe lucruri care din punctul meu de vedere nu fac bine nici administrației locale și nici comunei Lungulețu”, a semnalat președintele PSD Lungulețu, Ionuț Lăscaie, consilier județean PSD Dâmbovița la conferința de presă de la începutul acestei săptămâni de la PSD Dâmbovița.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here