Președintele PNL Târgoviște: Despre… 9 Mai – zi cu semnificații profunde pentru poporul român, istorie și modernitate!

0
174

Întâmpinăm o zi cu multiple semnificații pentru poporul român, o sărbătoare indisolubil legată de istoria PNL, partidul care a avut în cei aproape 150 de ani de existentă un rol determinant în obținerea independenței de stat, crearea României Mari și  dezvoltarea României Moderne.

Cronologic, avem 9 mai 1877, acea zi memorabilă în care Mihail Kogălniceanu, Ministrul de Externe în Guvernul Liberal, cu girul Principelui Carol I și al Prim-Ministrului Ion Brătianu,a citit Proclamația de Independență față de Imperiul Otoman.A fost borna  care a prefațat câștigarea libertății poporului român, prin jertfa eroilor de la Plevna și Smârdan, și trecerea  României  de la Principat la statutul de Regat.

Au urmat  evenimente majore în plan economic si social, toate în perioada guvernărilor liberale: Reforma Agrară,  crearea și modernizarea instituțiilor statului, culminând cu marile proiecte naționale -România Mare și România Modernă. Aceiași oameni politici și de stat vizionari au dat țării Constituția de la 1923, fundamentul pe care a fost ridicată România Modernă.

După perioada întunecată a comunismului, Partidul Național Liberal și-a reluat locul cuvenit în asigurarea actului de  guvernare și administrație, cu efecte incontestabile în viața economică și socială. Și în plan extern rezultatele au venit firesc:

Semnarea Acordului de Aderare la Uniunea Europeană s-a facut în anul 2005,în timpul guvernării Partidului Național Liberal.

Pe 1 ianuarie 2007, având  același guvern liberal, România a primit statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, moment de răscruce, urmat o dezvoltare accelerată pe toate planurile.

Astăzi, când sărbătorim  9 Mai 2021, sub o guvernare liberală, nu poate nimeni ignora rezultatele pozitive și modul corect în care a fost gestionată cea mai mare criză sanitară din istoria modernă.

Cu riscul erodării politice și ca imagine, PNL și-a asumat guvernarea, a condus bine România și în acest moment avem sub control  criza sanitară, trendul economic este stabil,în creștere, cu premise clare de dezvoltare pentru următorii ani.

 

Biroul de presă al P.N.L Târgoviște

Președinte Aurelian Cotinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here