Târgoviște: A început modernizarea pasajului peste calea ferată de pe DN 72 (zona Pavcom)!

1
420

Un nou proiect major de modernizare a orașului a intrat în faza de execuție! Au debutat lucrările de modernizare a pasajului peste calea ferată de pe DN 72, (zona Pavcom), lucrări care presupun reabilitarea de substanță a obiectivului, de la structura de rezistență, până la refacerea integrală a căii de rulare, a trotuarelor, a hidroizolației, a rosturilor sau a parapeților.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan intervențiile fac obiectul unei investiții mai ample, finanțate din bani europeni, în cadrul căreia vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

,,Toate stațiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului de execuție este de 50.649.225,49 lei. Săptămâna viitoare vor debuta și lucrările de reabilitare a străzii Gării!’’, a punctat edilul orașului, Cristian Stan.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here