bsh
Distribuie articolul

Moment de referință pentru transportul public local târgoviștean! Au intrat în circulație cele 28 de autobuze Mercedes – Benz Citaro Hybrid, achiziționate de către Primăria Târgoviște, pe bani europeni. Pentru prima dată, târgoviștenii se pot bucura de mijloace de transport modern, cu nimic mai prejos decât cele care circulă pe străzile marilor capitale europene.

„Marcăm un moment aș putea spune chiar istoric pentru transportul public târgoviștean. Cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au fost achiziționate de administrația publică locală târgovișteană pe fonduri europene. Este numai primul pas al proiectului de reabilitare și modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște. Am semnat contractul de furnizare pentru încă 12 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care vor veni până la finalul anului, așa că vom avea 40 de asemenea mijloace de transport foarte moderne, ecologice, mijloace de transport care circulă, spre exemplu, în Berlin Stuttgard, Madrid sau Cracovia.

Aceasta este o primă etapă a programului de modernizare a transportului public local din Târgoviște. Săptămâna aceasta vor începe și lucrările pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii de transport public. Asta înseamnă reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, str. Gării, str. Lt. Stancu Ion, pasajul de la Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Așadar, este un moment important pentru municipiul Târgoviște, nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport moderne, este vorba de autobuze Mercedes, autobuzul anului trecut în lume pe ceea ce înseamnă transportul public local. Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte importantă pe ceea ce înseamnă condițiile de trafic, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni.

Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing, se va lucra la depou, se va lucra la stațiile de capăt, astfel încât în aproximativ 24 de luni să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate. Un asemenea moment se întâmplă probabil o dată la 50 de ani. Speram ca în viitor lucrul acesta să se întâmple mai des. Eu nu-mi aduc aminte, ultima dată, când Târgoviștea a mai avut asemenea mijloace de transport noi, hybrid, ecologice, achiziționate pe bani europeni în cadrul unui proiect a cărui valoare cumulată depășește 170 milioane lei. Este cel mai mare proiect care este în curs de implementare la nivelul municipiului Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.


Distribuie articolul