Distribuie articolul

,,România are cel mai slab și cel mai neperformant ministru al Agriculturii de la Revoluție încoace”! Aceasta este ștampila pusă pe fruntea ministrului Agriculturii  Adrian Oros de către vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate, consilier județean în cadrul CJD.  Mai mult de atât, social democratul dâmbovițean l-a numit pe deținătorul portofoliului de la Agricultură chiar ,,dușmanul…  țăranilor și al fermierilor”.

,,Agricultura este domeniul meu de activitate și vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că, de circa doi ani, România are cel mai slab și cel mai neperformant ministru al Agriculturii de la Revoluție încoace. Este prima dată, din 1989, când avem un ministru al Agriculturii pe care nu-l interesează țăranii, fermierii, agricultorii în general.

Dumnealui este dușmanul lor și aș vrea să vă spun  că în campaniile electorale din septembrie și apoi din decembrie 2020 domnul ministru a spus că până la sfârșitul anului toți fermierii vor primi despăgubirile pentru secetă, lucru care nu s-a întâmplat. Apoi, i-a păcălit că nu se poate din ianuarie pentru că nu avem buget, a venit și bugetul, dar dumnealui, așa cum v-am spus, este un adversar al agricultorilor pentru că nu s-a zbătut ca în bugetul României aceste despăgubiri să fie prevăzute.

Ca să nu mai spun faptul că, la un moment dat, la întrebarea unui ziarist, a spus ,,ce vreți fraților, să aduc bani de acasă ca să plătesc despăgubiri?”. De asemenea, vreau să vă spun că în această primăvară fermierii români așteptau să-și primească schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură și ne referim la banii pentru trimestrul III și IV din 2020. Vreau să vă spun că au trecut șase ședințe de Guvern și domnul ministru al Agriculturii nu a fost în stare să obțină o hotărâre prin care să deblocheze acești bani.

Aruncă vina pe Ministerul Justiției, că nu i-a dat un aviz, pe nu știu ce minister, că nu i-a dat un aviz, de parcă ministerele acestea ar fi din Sri Lanka și nu tot din Guvernul României și nu sunt tot  colegii dumnealui. Tot în  această primăvară trebuia să acorde ajutoarele naționale tranzitorii, vegetal și zootehnic, aferente anului 2020. La ovine ajutoarele au scăzut la jumătate. La sectorul vegetal, pentru plățile campaniei 2020, ajutoarele au scăzut cu mai mult de jumătate dar nici pe acestea nu le-au dat pentru că nu au obținut toate avizele”, a declarat vicepreședintele PSD Dâmbovița,  Mihai Istrate, consilier județean în cadrul CJD, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița.

 

 

 

 


Distribuie articolul