Jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță la protestele desfășurate în municipiul Târgoviște!

0
122

Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării în municipiul Târgoviștea manifestațiilor de protest din zilele de 29 și 30 martie a.c.

Permanent, pe timpul desfășurării acestor adunări publice, echipele de dialog ale inspectoratului au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Menționăm faptul că aceste acțiuni de protest s-au desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice. 

În urma misiunilor din zilele de 29 și 30 martie a.c., jandarmii au aplicat  66 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 59.950 de lei, pentru participarea la adunări publice nedeclarate și nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19. Totodată, au fost constatate două fapte de natură infracțională, constând în ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare, acestea fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

 

Informare, Relații Publice și cu Publicul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here