Distribuie articolul

Deputata PSD Dâmbovița, Carmen Holban este pregătită să voteze, alături de colegii săi din Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților,  moțiunea simplă „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”! Parlamentarul  social democrat susține că ministrul Oros ,,este o nouă calamitate pentru agricultură, la concurență cu seceta și cu virusul’’, motiv pentru care  reprezintă un adevărat pericol pentru acest sector greu încercat.

,,Solicitarea privind demisia ministrului Agriculturii Adrian Oros este perfect justificată, în condițiile în care acesta este foarte aproape de a desființa întregul sector agroalimentar din economia României și de a transforma fermierii români în săracii Europei.

În mandatul său de 17 luni, singura preocupare a ministrului Oros a fost aceea de a stopa și de a amâna programele de dezvoltare a agriculturii demarate în ultimii ani de către PSD. Este evident că deținătorul portofoliului Agriculturii nu poate să dezvolte agricultura, nu vrea și probabil nici nu-i pasă de acest lucru.

România este într-o criză gravă, cauzată pe de o parte de seceta severă care ne-a lovit în anul agricol anterior, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a pune în aplicare politici publice protective și stimulative pentru industria agroalimentară.

Din păcate, domnul Oros este o nouă calamitate pentru agricultură, la concurență cu seceta și cu virusul, și reprezintă un adevărat pericol pentru acest sector greu încercat. Îi reproșez ministrului agriculturii managementul defectuos, lipsa de viziune, înșelarea încrederii producătorilor agricoli din toate zonele țării, precum și neplata la timp a subvențiilor destinate fermierilor afectați de secetă.

Din cauza incapacității domniei sale de a gestiona corespunzător situația agriculturii, de care depinde viața și sănătatea fiecărui român, precum și securitatea alimentară a țării, ministrul Oros trebuie să facă un pas în spate, prin demisie’’, este mesajul  transmis de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.


Distribuie articolul