ISJ Dâmbovița: 609 elevi au absentat, iar unul a fost eliminat de la simularea examenului de bacalaureat, proba de Limba și literatura română!

0
317

În nivelul județului Dâmbovița, la simularea  examenului național de bacalaureat, la prima probă de Limba și literatura română, care a avut loc în ziua de luni, 22 martie 2021, au participat doar 2707 de elevi dintre cei 3317 care s-au înscris inițial la acest examen. 609 elevi au absentat, iar unul a fost eliminat din examen pentru că a fost surprins deschizând telefonul în timpul probei.

,,Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile. Candidații care încalcă regulile menționate la alin. (3)-(5) din Ordinul menționat sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele /obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă au primit ori au transmis materialele interzise’’, a fost explicația venită din partea inspectorului școlar general al IȘJ Dâmbovița, prof. Cătălina Homeghiu vizavi de elevul eliminat din examen.

Potrivit IȘJ Dâmbovița elevii care au absentat sunt ,,53 de la Liceul Tehnologic ,,Dr. C. Angelescu’’, cu prezență fizică suspendată, 30 de la Colegiul Național ,,Constantin Carabela’’, clasă cu prezență fizică suspendată, mai sunt elevi aflați în izolare sau carantinare. Ceilalți sunt absenți, în special de la clasele de seral și frecvență redusă’’.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here