,,LUNA PLANTĂRII ARBORILOR’’! Direcția Silvică Dâmbovița va planta în cursul campaniei de împăduriri din această primăvară circa 235.000 bucăți puieți forestieri!

0
89

Direcția Silvică Dâmbovița marchează ,, LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” prin acțiuni de împădurire la nivelul ocoalelor silvice, de igienizare a suprafețelor din fondul forestier precum și acțiuni de popularizare și educație forestieră.

,,LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” este organizată, în fiecare an,  între 15 martie și 15 aprilie, având un pronunțat caracter educativ în rândul populațiilor de toate vârstele și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării.

În acest an, marcarea debutului ,,Lunii Plantării Arborilor ” printr-o acțiune de împădurire nu a fost posibilă din cauza condițiilor meteo neprielnice, dar și pe fondul pandemiei provocată de virusul Sars CoV -2. Astfel, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a redus semnificativ acțiunile de împăduriri cu voluntari și cele de educație forestieră, acestea urmând a fi reluate atunci când condițiile sanitare vor permite acest lucru.

lnstituțiile și asociațiile care și-au exprimat intenția de a participa la acțiuni de împădurire în această primăvară, vor putea participa în cadru restrâns și în condiții meteorologice prielnice efectuării lucrărilor.

Direcția Silvică Dâmbovița va planta în cursul campaniei de împăduriri din această primăvară circa 235.000 bucăți puieți forestieri pe o suprafață de 18 ha împăduriri integrale, 22 ha completări și pe 1,6 ha refaceri plantații calamitate.

În cursul anului 2021, unitatea va regenera, pe durata campaniilor de împăduriri din primavară și toamnă, 136 ha din care 92 ha prin regenerări naturale și 44 ha prin lucrări de împăduriri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here