Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban… despre vaccinarea AstraZeneca și comunicarea deficitară a Guvernului!

0
658

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a criticat, la începutul acestei săptămâni, modul în care Guvernul PNL-USR-UDMR  a gestionat până acum problema vaccinării cu serul AstraZeneca în țara noastră!

Parlamentarul social democrat spune că, în timp ce țările europene suspendă, chiar și  temporar, imunizarea populației cu acest ser, din cauza problemelor apărute, ,,premierul Cîțu reacționează taliban și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări’’, în loc să încurajeze conformarea voluntară a oamenilor.

,,Guvernul PNL-USR-UDMR a făcut praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea prin minciunile repetate că loturile de vaccin suspendate în mai multe țări europene, n-ar fi ajuns în România. După ce a transmis că loturile cu probleme ale vaccinului AstraZeneca nu au ajuns în România.

Adevărul este vital în orice situație de criză. Cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă nu spune adevărul,  dacă nu vine în fața românilor cu oameni integri, credibili, guvernul însuși compromite campania de vaccinare.

Îndoielile românilor sunt rezonabile și sunt similare cu cele ale milioanelor de cetățeni europeni din țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca din loturile cu probleme. În loc sa vină să le clarifice nedumeririle, să le risipească îndoielile, printr-o comunicare onestă, completă și credibilă, premierul Cîțu reacționează taliban și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări.

Practic premierul României i-a făcut teroriști pe toți cetățenii și responsabilii din toate țările Uniunii Europene unde s-a impus oprirea administrării vaccinului AstraZeneca din loturile în cazul cărora  există suspiciuni că au probleme.

Cîțu ar fi trebuit să ia exemplu de la responsabilii din acele state care au luat decizii doar în funcție interesul public privind protejarea sănătății populației. În loc să procedeze la fel, în loc să încurajeze conformarea voluntară a oamenilor, Cîțu, prin atitudinea sa, adâncește disputele, agravează faliile din societate și duce vaccinarea către o zonă în care românii sunt forțați să se conformeze, indiferent de îndoielile pe care le au, și astfel compromite întreaga campanie de vaccinare’’, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here