Distribuie articolul

Continuă lucrările la proiectul de construire a celui mai mare parc din municipiul Târgoviște din ultimii 50 de ani! Astăzi, conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște a fost prezentă pe șantier și a inspectat stadiul lucrărilor de la noul parc din imediata vecinătate a Complexului Turistic de Natație Târgoviște, care se va întinde pe o suprafață de 50.000 de mp.

În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere’’, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

,,În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Totodată, va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici.

Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație. Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. La conferința de presă din teren a participat și președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 


Distribuie articolul