Distribuie articolul

Alocarea de fonduri suplimentare pentru finalizarea lucrărilor de la Sanatoriul Moroieni, dar și pentru extinderea Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și dotarea acesteia cu un angiograf! Acestea sunt doar două dintre amendamentele depuse și susținute de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban la dezbaterea legii bugetului de stat de la Comisia de Sănătate, acolo unde aceasta  activează.  În ciuda eforturilor depuse, parlamentarii social democrații s-au lovit de refuzul categoric al colegilor deputați de la  PNL și USR, care dețin majoritatea  și care au votat conform directivei de partid, adică au respins toate amendamentele propuse.

,,Bugetul Ministerului Sănătății este un buget al austerității, un buget redus, un buget de doar 17,5 miliarde de lei, cu 11% mai puțin față de bugetul anului trecut. Știți bine că liberalii în anul 2000 au ciuntit și ei banii sănătății considerând poate că această pandemie care ne afectează nu este importantă. Vă reamintesc că atunci când am fost la guvernare am alocat cel mai mare buget pe sănătate conștientizând că sănătatea este importantă și că în sănătate trebuiesc făcute investiții, iar cei care sunt în prima linie trebuie să fie recompensați conform muncii și efortului pe care îl depun.

În cadrul Comisiei de Sănătate, am asistat la un eveniment neplăcut în sensul că această comisie de sănătate s-a desfășurat într-un mod atipic și foarte prost. De ce spun asta? Pentru că modul  în care  a fost gestionată ședința a fost o bătaie de joc la adresa celor care au nevoie de sănătate, la adresa oamenilor care sunt bolnavi, la adresa celor care își pun speranța în viața care poate fi salvată prin fondurile din sănătate. Însă bătaia de joc și mai mare a fost atunci când a  trebuit să ne susținem amendamentele.

PSD a depus 100 de amendamente, neavând posibilitatea să ni le susținem din cauza faptului că președintele de comisie, Nelu Tătaru a interzis posibilitatea de a ne exprima în mod clar opțiunile pe amendamente. Au preferat să ne aloce numai 2 minute  deputaților prezenți. Deși colegii care nu au fost prezenți, din motive obiective, doreau susținerea amendamentelor, dar nu au avut posibilitatea, iar prin rugămintea ca un alt coleg deputat să le susțină amendamentele, secretarul comisiei, d-ul Balint Liviu a interzis cu desăvârșire susținerea amendamentelor de către alți colegi ai PSD.

Am avut posibilitatea să susțin amendamentele referitor la sănătate și am susținut necesitatea continuării lucrării la Sanatoriul Moroieni, pentru  corpul central.  Am considerat că este o necesitate având în vedere că Sanatoriul Moroieni 60% este deja renovat, iar pentru restul de 40%  ar fi un efort financiar destul de mic pentru a-i putea da drumul să funcționeze în condiții normale. Nu au considerat asta, voturile au fost bineînțeles împotrivă deși am fi avut ocazia să avem cel mai modern spital pe acest tratament din zona Muntenia.

De asemenea, Secția de Cardiologie trebuia extinsă și dotată cu angiograf, aparat care ar fi salvat foarte multe vieți. Am făcut un apel  la colegii deputați ai PNL și USR, deputații prezenți, la Liviu Balint care este membru al Comisiei de Sănătate în Camera Deputaților să susțină aceste amendamente, dar am asistat cu stupoare la refuzul lor de a acorda un vot pentru dezvoltare și pentru aceste amendamente. Consider că nu i-a interesat, că nu-i interesează dâmbovițenii, că nu-i interesează sănătatea dâmbovițenilor și că doar interesul de partid  este cel care primează pentru acești deputați, nu și părerea celor care iau delegat  să ajungă în Parlamentul României și să le reprezinte interesele.

Dacă sănătatea nu este o prioritate pentru români în această perioadă de Covid, atunci mă întreb, pentru colegii deputați, ce alte priorități mai importante au pentru oamenii care iau delegat să vină în Parlamentul României’’, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen  Holban la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița.

 

 


Distribuie articolul