Distribuie articolul

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon al circulației virusului gripal,recomandăm populației să se vaccineze împotriva gripei, deoarece vaccinarea prezintă în continuare cea mai bună metodă de limitare a îmbolnăvirilor. Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecție împotriva gripei sezoniere și reduce semnificativ răspândirea virusurilor gripale.

Ministerul Sănătății a aprobat extinderea campania de vaccinare antigripală gratuită 2020-2021 pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, și de aceea, toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei, se pot adresa medicului de familie.

Până la acest moment, în județul Dâmbovița  au fost administrate  82836 de doze și există un stoc disponibil de 17256 de doze.

De la debutul perioadei de supraveghere a infecțiilor respiratorii și a gripei, la nivelul județului nostru au fost înregistrate 918 cazuri de infecții acute respiratorii, din care 68 de cazuri internate și 173 de pneumonii, pentru 41 dintre acestea impunându- se internarea.

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin Stoica


Distribuie articolul