Distribuie articolul

Din 15 februarie 2021 a început Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021!

Sub sloganul:,,APIA ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR! EXPERIENȚĂ, IMPLICARE, PROFESIONALISM! Depune Cererea Unică de Plată în perioada 01 Martie – 15 Mai 2021!” și prin adoptarea unei strategii de lucru la distanță, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este în măsură să asigure continuitatea activității și să fie alături de fermierii dâmbovițeni fără a periclita sănătatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.

Pentru a-și înregistra cererile fără a se prezenta la Centrele APIA,    fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet.

De asemenea, fermierii vor verifica împreună cu reprezentanții primăriei pe raza căreia dețin terenul,  situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și își vor da acordul pentru transmiterea Adeverinței la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată și să fie valabile la data depunerii Cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparţine fermierului și/sau autorității care a emis/atestat aceste documente, după caz.

În cazul în care fermierii dețin animale în exploatație, au obligația să se asigure că au fost actualizate datele în Registrul Național al Exploatațiilor și să se adreseze Agenției de Plăți si Intervenție pentru Agricultură pentru completarea declarației sector zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Funcționarii APIA Centrul Județean Dâmbovița vor contacta cei aproximativ 24.000 de fermieri din județ în vederea stabilirii unui mod de lucru individualizat pentru depunerea cererii unice și pentru programarea unei zile în care vor fi semnate cererea  și documentele atașate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul