Instituția Prefectului implicată în derularea Programului POAD… în județul Dâmbovița

0
326

Comunicat de presă

În conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița continuă derularea, la nivelul județului Dâmbovița, a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD în parteneriat cu Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene.

Conform graficului  de livrare comunicat de Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene – Direcția Implementare POAD, în perioada 22.02.2021 – 23.02.2021, se vor livra produsele de igienă aferente tranșei a III – a de distribuție, iar în intervalul 15.03.2021 – 19.03.2021 se vor livra produsele alimentare, aferente tranșei a II – de distribuție.

Potrivit prevederilor art. 3 alin. (1) din actul normativ anterior menționat, categoriile de persoane care beneficiază de ajutoare alimentare, respectiv produse de igienă, sunt:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001; privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoane cu handicap grav sau accentuat) și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Pachetele cu produse de igienă/alimente vor fi ridicate de beneficiari de la centrele de distribuție stabilite de Prefect, la nivelul fiecărui UAT de pe raza județului Dâmbovița.

Pachetul cu produse alimentare conține: faină albă de grâu, mălai, ulei, zahăr, orez, conserva carne de vită, conserva carne de porc, conserva pateu  de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic.

Pachetul cu produse de igienă conține: periuță de dinți, pasta de dinți, săpun lichid, șampon copii, șampon adulți, detergent de rufe. Reamintim că numărul de pachete alocate beneficiarilor din Județul Dâmbovița este de 32.237 pachete alimente, respectiv 32.237 pachete cu produse de igienă, pentru fiecare tranșă de distribuție.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here