Distribuie articolul

Centura ocolitoare a municipiului Târgoviștei… pe ultima sută de metri! Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a promis că, în maxim două luni, dacă și vremea  va fi de partea  constructorilor, centura orașului va fi finalizată. Edilul a efectuat astăzi o vizită de lucru la Podul de la Teiș, unde, împreună cu viceprimarul Cătălin Rădulescu, dar și cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inspectat stadiul acestei investiții complexe care face parte din centura ocolitoare a orașului. Potrivit edilului Târgoviștei, Daniel Cristian Stan pe acest drum, ,,care părea la un moment dat un blestem’’, se va putea circula în curând în cele mai bune condiții de trafic.

„Discutăm astăzi  despre șantierul de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște. Podul nou de la Teiș este construit de la zero de către administrația locală târgovișteană. Este un pod cu o lungime de aproximativ 270 metri liniari. Referitor la proiectul privind centura municipiului Târgoviște vreau să mai precizez că, dacă vremea ne permite, în aproximativ o lună și jumătate, maxim două luni, tot proiectul privind centura municipiului va fi finalizat. Și când spun proiectul privind centura municipiului Târgoviște mă refer la patru stații de pompare, la 15 kilometri de drum, la 15 kilometri de canalizare.

De asemenea, la podul nou de la Teiș, pasarela nouă de acces pe strada Mihai Bravu, reabilitarea pasajului către Aninoasa, reabilitarea pasajului rutier de la Petru Cercel, reabilitarea podului de la Valea Voievozilor, deci un proiect extraordinar de complex, un proiect prin care cred că reușim să asigurăm condiții de trafic deosebite pe acest drum, pe centura municipiului Târgoviște, un drum care părea la un moment dat un blestem…

Ei bine, în acest moment lucrurile merg foarte bine. Vreau de asemenea să precizez că pe acest pod de la Teiș mai este de turnat un  strat de asfalt, după aceea se va trece la realizarea rosturilor. La fel și pe celălalt sens. În momentul de față se lucrează la parapet. Tot pe acest tronson de centură s-a lărgit la patru benzi Bulevardul Eroilor, zona dinspre podul de la Teiș și pasajul rutier de la Aninoasa. Cred că arată foarte bine și, mai important, oferă condiții excelente de trafic, chiar și la acest moment când discutăm de un stadiu de execuție de aproximativ 90-95%, depinde de tronsoane.

Vreau să-i mulțumesc domnului Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, pentru sprijinul pe care l-a acordat administrației locale târgoviștene, în general, și în special proiectului privind centura municipiului Târgoviște, cu precizarea că deja s-a alocat o sumă importantă de bani de la CJD pentru reabilitarea pasajului rutier de la Petru Cercel, urmând ca și anul acesta, după ce vom avea Legea bugetului de stat, să mai facem o asociere și cred că undeva la 13 milioane lei, cumulat cu ce a fost până acum, ar reprezenta contribuția CJD la proiectul privind reabilitarea centurii municipiului Târgoviște, ceea ce reprezintă un sprijin esențial pentru administrația locală târgovișteană. Am spus-o de mai multe ori, o spun și acum, domnul Corneliu Ștefan este președintele de Consiliu Județean care a înțeles cel mai bine și cel mai rapid importanța colaborării între CJD și municipiul reședință de județ”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 


Distribuie articolul