Distribuie articolul

Astăzi, 3 februarie 2021, a avut loc inaugurarea oficială și sfințirea Școlii  Gimnaziale ,,Mihai Viteazul’’ din municipiul Târgoviște, care  are acum o nouă înfățișare! Unitatea de învățământ a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, modernizare, extindere și dotare care a durat aproximativ  doi ani! La eveniment au participat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga, directorul Școlii ,,Mihai Viteazul’’ Târgoviște, Luminița Bobeș. A fost prezent și părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu care, alături de un sobor de preoți,  a oficiat slujba de sfințire a instituției de învățământ.

De luni, 8 februarie 2021, cei 950 de elevi și 70 de dascăli ai acestei unități de învățământ sunt așteptați să-și ocupe locurile în bănci… și la catedre.  Potrivit edilului orașului, Cristian Stan, care a urmărit îndeaproape derularea investiției,  proiectul a avut o componentă importantă pe zona de extindere, în sensul că s-a construit un corp nou, cu numai puțin de 14 săli de clasă noi, o bibliotecă pe două etaje, sală de festivități,  teren sportiv , vestiare, clădirea pentru centrala termică. Prin investițiile realizate,  Școala ,,Mihai Viteazul’’ Târgoviște devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România.

,,La Școala ,,Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște, administrația publică locală târgovișteană a implementat pe fonduri europene un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, iar astăzi marcăm finalizarea lucrărilor. Mulțumesc conducerii acestei unități de învățământ pentru efortul pe care l-au depus pe întreg parcursul derulării acestui proiect. De asemenea le mulțumesc cadrelor didactice, elevilor și părinții elevilor. În orice caz, toate aceste dificultăți sunt depășite la acest moment, iar începând de luni, de pe 8 februarie, această unitate de învățământ își redeschide porțile după un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare fără precedent, această școală este una dintre cele mai moderne unități de învățământ.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și colegilor mei din executivul Primăriei Târgoviște pentru implicarea în derularea acestui proiect… Proiectul este unul cu finanțare europeană, la Școala ,,Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște, care deservește cel puțin un cartier, cartierul cu același nume, din fostul microraion 9. Este o școală de tradiție din municipiul Târgoviște, care într-adevăr, avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, extindere, reabilitare și dotare. Trebuie să spunem că acest proiect a avut o componentă importantă pe zona de extindere, în sensul că s-a construit un corp nou, cu numai puțin de 14 săli de clasă noi, o bibliotecă pe două etaje, sală de festivități, de asemenea, terenul sportiv de afară, vestiarele de la baza sportivă, clădirea pentru centrala termică.

Este un proiect care a vizat iată suplimentarea spațiului, care la acest moment devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România. În acest moment școala găzduiește 950 de elevi, dar eu cred că după ce vom trece de această pandemie, școala va putea găzdui mai mult de atât. Este o unitate de învățământ care în acest moment are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte-foarte bune, dotări, fiecare clasă are proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare, toate instalațiile sanitare și termice au fost schimbate, toate sălile de clasă din corpurile vechi reabilitate, tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită.

Timpul în care s-au desfășurat lucrările a fost destul de scurt, acestea începând în vara anului 2019. Nu știu vreo altă unitate de învățământ din regiunea Sud – Muntenia care a fost reabilitată atât de repede, pe Programul Național Regional, începând cu 2014. Este una dintre cele mai importante investiții din municipiul Târgoviște, dacă mă refer la toate investițiile, indiferent de sursa de finanțare. Tot în această zonă, anul trecut am finalizat lucrările de  modernizare și dotare la Creșa Nr. 8. Se lucrează în continuare la Grădinița Nr. 8 ,,Rază de Soare” , tot pe fonduri europene, tot în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, iar investițiile cele mai mari pe fonduri europene nici nu au început încă” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.


Distribuie articolul