Distribuie articolul

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a declarat, la începutul acestei săptămânii, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, că ministrul Sănătății nu poate gestiona controlul pandemiei și nici programul de vaccinare! Nici în ceea ce privește situația sănătății publice, parlamentarul social democrat nu  vede  un progres, ,,deși autoritățile abilitate se laudă cu succesul programului de vaccinare’’. Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban atrage atenția asupra faptului că românii sunt nemulțumiți de această acțiune națională și mai ales de schimbarea criteriilor de vaccinare care bulversează populația, și așa afectată de numeroasele decizii contradictorii luate în ultimul an.

,,Consider că este inadmisibil ca mii de oameni să fie vaccinați fără a avea dreptul în această perioadă, înaintea vârstnicilor, a bolnavilor cronici și chiar a cadrelor didactice, categorii ce erau programate inițial. Faptul că numai 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reușit să se înscrie în etapa a doua de vaccinare, care-i viza în mod direct, este o dovadă clară de incompetență a guvernanților și a conducerii Ministerului Sănătății.

Se schimbă peste noapte criteriile, se extind categoriile de persoane, dar nu se rezolvă brambureala cu platforma de înscriere pentru programare și se încurajează săritul peste rând, tipic românesc, de care credeam că am scăpat. PSD cere demisia ministrului Sănătății, după ce conducerea ministerului a recunoscut cu nonșalanță eșecul privind controlul pandemiei și raportările oficiale false cu privire la numărul de teste și la numărul de infectări.

Declarațiile secretarului de stat Andreea Moldovan ar fi trebuit să fie urmate imediat de prezentarea demisiei ministrului Sănătății și a întregii conduceri a Ministerului Sănătății, deoarece nu poți să rămâi în funcție dacă nu îți faci corect treaba. În plus, zilele acestea am asistat cu toți la un alt dezastru soldat cu pierderi omenești, vieți nevinovate, oameni care au venit să se trateze, nu să moară în spitale.

Oamenilor le este teamă să mai vină în spitale din cauza infecțiilor nozocomiale, din cauza lipsei de aparatură medicală, din cauza accidentelor provocate de instalațiile electrice, iar actualul ministru vine in fața oamenilor cu un discurs clar: „nu-mi dau demisia”.

În consecință, situația în care se află România și românii la începutul noului an este una mohorâtă, să nu spun tragică. Guvernul este total depășit de evenimentele de organizarea căruia este direct răspunzător, iar perspectivele sunt dezastruoase pentru noi toți”, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

 

 


Distribuie articolul